Recept na Pečený Tandoori květák s bramborovými čtvrtkami: Lehký vegetariánský pokrm s Tandoori curry pastou od Foodoku!
Ingredience:
👌Řecký jogurt 200 g
👌Hořčičný olej 2 PL
👌Květák střední 1 kus
👌Heera kurkuma mletá 2 PL
👌Brambory 100 g (1 střední brambora)
👌Máslo 30 g
👌Rajčatové pyré 40 g
👌Sůl na dochucení
👌Hořčičný olej 2 PL
👌Květák střední 1 kus
👌Heera kurkuma mletá 2 PL
👌Brambory 100 g (1 střední brambora)
👌Máslo 30 g
👌Rajčatové pyré 40 g
👌Sůl na dochucení
Postup:
- Nakrájíme květák na růžičky o velikosti cca 3-4 cm a brambory na čtvrtky.
- Zahřejeme trochu vodu v hlubokém hrnci a necháme květák a brambory uvařit v páře spolu se solí a kurkumou.
- V misce zamícháme řecký jogurt, SWAD tandoori pastu 55 g, česnekovou pastu, olej a sůl.
- Dáme na pánev máslo, které zahřejeme, přidáme zbytek SWAD tandoori pasty, sůl podle chuti a rajčatové pyré a provaříme. Tím máme připravenu rajčatovou omáčku, kterou dáme na plech.
- Jakmile jsou květák a brambory uvařené položíme je na rajčatovou omáčku na plech a nahoru na ně naneseme tandoori masalu, kterou jsme si připravili podle bodu 3.
- Předehřejeme si troubu na 180° C.
- Pečeme dle trouby do křupavého povrchu.
- Servírujeme s nakládanou cibulí a jogurtovo-mátovým dípem.
Servírování:
- Na talíře naložíme pečený květák s bramborovými čtvrtkami
- Na kraj talíře dáme nakládanou cibuli, nebo chutney.
- Polijeme jogurtovo-mátovým dipem..
Zajímá vás více informací k použitým surovinám a produktům?
Napište nám na email: objednavky@foodoku.cz, vždy rádi a nápomocně odpovíme, abyste si u nás vybrali ty správné suroviny do své kuchyně.