Červená čočka loupaná půlená 2kg
Kód: 108Detailní popis produktu
Červená čočka loupaná půlená známá taky jako Red split lentils anebo Masoor dal je jeden z nejběžněji používaných dalu v indické kuchyni. Tato čočka má po oloupání hnědé slupky červené zbarvení. Chybějící slupka přispívá ke zlepšení stravitelnosti a ke snížení nadýmání. Nemá však již schopnost klíčit. Obsahuje spoustu železa, selenu, fosforu, zinku a vitamínu B6.
Použití / Příprava: Při tepelné úpravě ztrácí svou načervenalou barvu a je spíše oranžová. Velmi rychle se rozvaří, což není na škodu. Pokud vám ale tento vzhled vadí, čočku jednoduše rozmixujte. V Asii se červená čočka často vaří s kari kořením nebo s kurkumou, která zachovává její červenou barvu. Tato čočka chutná spíše jako hrách. Je vhodná především do polévek a pikantních předkrmů nebo jako příloha. V indické kuchyni jsou kaše - dály velmi oblíbené.
Nemusít jí namáčet několik hodin a myslet tak již den dopředu nato, co budete vařit. Je vhodná k okamžité přípravě.
SPECIFIKACE:
Složení: Červená čočka loupaná
Objem: 2 kg
Země původu: Kanada
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÁ HODNOTA:
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 954 kJ / 318 kcal
Tuky: 1,3 g, z toho nasycené mastné kyseliny: Stopové množství
Sacharidy: 56,3 g, z toho cukry: Stopové množství
Bílkoviny: 23,8 g
Soli: Stopové množství
Doplňkové parametry
Kategorie: | Exotické luštěniny |
---|---|
Hmotnost: | 2 kg |
TRS je v Evropě největší značkou asijských specialit - koření, luštěnin, mouky, rýže, ořechů a dalších produktů. Je synonymem pro autentické suroviny a výrobky za výjimečné ceny. Celý proces výroby - od zdrojů až po finální balení - je veden indickou rodinou, která má bohaté zkušenosti s asijskými ingrediencemi a ví, jak si kvalitu na vstupu i výstupu pohlídat.