Heera Kardamom zelený 50g
Kód: 164Detailní popis produktu
Přezdívá se mu "královna koření". Jeho zelené lusky jsou plody volně žijících rostlin v deštném pralese. Používají se buď celé, nebo drcené.
Z kardamomu se nejčastěji v domácích podmínkách připravuje nálev, který je ideální při problémech s trávením. Můžeme ho také kloktat při bolestech krku nebo popíjet s medem. Kardamom se také žvýká při únavě. Semínka mají antiseptické a euforizační účinky
Použití:
Tradičně se používá do sladkých indických dezertů, perníčků a koláčů. Je vynikající i do ovocných kompotů, marinád, vín a likérů. Hodí se do jakéhokoli sladkého jídla. Aromatizují se jím steaky, mletá masa, masové vývary a pokrmy z kuřat. Svěží chuť zeleného kardamomu ale výborně doplní i jemnější verze kari (například butter chicken). Pěkně zjemní a ochutí také čaj a kávu.
Žvýkáním zrnek kardamomu si lze skvěle osvěžit dech. Ve všech arabských zemích se kardamom přidává do kávy, kde si od něj páni slibují afrodiziační účinky. Čaj a kávu pěkně zjemní a ochutí, přidáme-li 3-4 zrnka na šálek.
INFORMACE PRO VELKOOBCHODNÍ ZÁKAZNÍKY: počet kusů v kartonu - 20 ks
Složení: Kardamom celý zelený
- Objem: 50 g
- Země původu: Guatemala
- Výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota: 1303 kJ/ 311 kcal
- Tuky: 6,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,68 g
- Sacharidy: 68,47 g, z toho cukry: 0 g
- Bílkoviny: 10,76 g
- Soli: 0 g
Další autentické suroviny, které jsou nepostradatelnou součástí indické a asijské kuchyně:
Chleby a placky
Směsi koření
Asijské potraviny
Mohlo by se hodit:
6 tipů, kam přidat indické směsi koření
Snažíte se v kuchyni experimentovat?
Jaké jsou základní suroviny indické kuchyně?
Doplňkové parametry
Kategorie: | Originální koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Heera je jednou z vedoucích značek v chuti a kvalitě v kategoriích koření, luštěniny, omáčky, pasty a další speciality a ingredience především pro exotickou kuchyni.