Kardamon zelený 50g

Kód: 10
Výprodej
Značka: TRS
49 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
3.3.2021

Kardamom zelený má silné nezaměnitelné aroma a citrónovo-květinovou chuť s lehkou příměsí kafru a eukalyptu, kterou nelze nahradit jiným kořením.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Slevněná cena produktu s dobou spotřeby do 28.2.2021.

Přezdívá se mu "královna koření". Jeho zelené lusky jsou plody volně žijících rostlin v deštném pralese. Používají se buď celé, nebo drcené. 

Z kardamomu se nejčastěji v domácích podmínkách připravuje nálev, který je ideální při problémech s trávením. Můžeme ho také kloktat při bolestech krku nebo popíjet s medem. Kardamom se také žvýká při únavě. Semínka mají antiseptické a euforizační účinky

Použití: Tradičně se používá do sladkých indických dezertů, perníčků a koláčů. Je vynikající i do ovocných kompotů, marinád, vín a likérů. Hodí se do jakéhokoli sladkého jídla. Aromatizují se jím steaky, mletá masa, masové vývary a pokrmy z kuřat. Svěží chuť zeleného kardamomu ale výborně doplní i jemnější verze kari (například butter chicken). Pěkně zjemní a ochutí také čaj a kávu.

Žvýkáním zrnek kardamomu si lze skvěle osvěžit dech. Ve všech arabských zemích se kardamom přidává do kávy, kde si od něj páni slibují afrodiziační účinky. Čaj a kávu pěkně zjemní a ochutí, přidámeli 3-4 zrnka na šálek.

SPECIFIKACE:

Složení: Kardamon celý zelený

Objem: 50g

Vyrobeno v Guatemala.

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÁ HODNOTA:

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota: 311 kJ/ 1302 kcal

Tuky: 7 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g

Sacharidy: 68 g, z toho cukry: 0 g

Bílkoviny: 11 g

Soli: 0,018 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Originální koření
Hmotnost: 0.05 kg

TRS je v Evropě největší značkou asijských specialit - koření, luštěnin, mouky, rýže, ořechů a dalších produktů. Je synonymem pro autentické suroviny a výrobky za výjimečné ceny. Celý proces výroby - od zdrojů až po finální balení - je veden indickou rodinou, která má bohaté zkušenosti s asijskými ingrediencemi a ví, jak si kvalitu na vstupu i výstupu pohlídat.