ZACHRAŇ Heera Okra ve slaném nálevu 400g
Kód: 976



Detailní popis produktu
Heera Okra má jemnou a mírnou chuť, která je jedinečná. Lidé její chuť srovnávají občas s lilkem anebo zelenými fazolkami. Okra nebo-li ibišek jedlý je rostlina z čeledi slézovité, má velice málo kalorií a zároveň je bohatým zdrojem vitamínů, vysoký obsah vitaminu C a K, a minerálů.
Co okru odlišuje, je její jedinečná textura. Okra je při vaření slizká, protože lusky těchto rostlin obsahují slizovité látky, které jsou tvořeny především složitými sacharidy a některými bílkovinami. Tento sliz nebo gelovitou látku obsahují také jiné rostliny, ale okra má slizů nápadně vyšší množství.
Pro některé lidi je tento sliz jednou z nejžádanějších vlastností okry, ale mnoho lidí by ji raději jedlo bez slizu. Chcete-li snížit její slizovitost, můžete ji vařit spolu s kyselými přísadami, jako jsou rajčata, citron nebo ocet. Kromě toho rychlá tepelná úprava (např. grilování nebo smažení) může také přispět ke snížení slizovitosti. Textura okry se mění od pokrmu k pokrmu v závislosti na způsobu přípravy. Když se tato zelenina pomalu vaří, je křehká, když se uvaří rychle, je docela křupavá.
Použití:
Okra je oblíbeným zahušťovadlem polévek, dušených pokrmů a omáček. Je výborná do vegetariánských curry a veškerých nízkoenergetických pokrmů. Bude vám chutnat pečené s olivovým olejem a soli anebo „zdravější varianta“ smažených jídel.
INFORMACE PRO VELKOOBCHODNÍ ZÁKAZNÍKY: počet kusů v kartonu - 12 ks
Složení: okra (55%), voda, sůl, kyselina citronová (E330)
- Objem: 400g
- Země původu: Indie
- NUTRIČNÍ A ENERGETICKÁ HODNOTA:
- Výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota: 126 kJ/ 30 kcal
- Tuky: 0,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
- Sacharidy: 5,2 g, z toho cukry: 1,4 g
- Bílkoviny: 1,9 g
- Soli:1,2 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | ZACHRAŇ JÍDLO |
---|---|
Hmotnost: | 0.45 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Heera je jednou z vedoucích značek v chuti a kvalitě v kategoriích koření, luštěniny, omáčky, pasty a další speciality a ingredience především pro exotickou kuchyni.