Ideální jako předkrm nebo lehká večeře.
Suroviny:
- ½ střední dýně Hokkaido (asi 600 g), nakrájená na kostky
- 1 cibule, nasekaná
- 1 až 2 lžičky česnekové pasty
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžička kurkumy
- ½ lžičky mletého kardamomu
- ½ lžičky římského kmínu
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml kokosového mléka M&S
- sůl, pepř, limetová šťáva podle chuti
- na ozdobu: opražená dýňová semínka, koriandr, kapka kokosového mléka
Postup:
- Na kokosovém oleji orestuj cibuli až zesklovatí.
- Přidej mleté koření (kurkumu, římský kmín, kardamom) a krátce ho orestuj.
- Až teď přidej česnekovou pastu, zamíchej a nech jen pár sekund (10–20 s), aby se rozvoněla, ne déle.
- Přidej dýni, promíchej a zalij vývarem
- Vař 20–25 minut doměkka, poté rozmixuj
- Vmíchej kokosové mléko, dochuť solí, pepřem a limetovou šťávou
Zajímá vás více informací k použitým surovinám a produktům?
Napište nám na email: objednavky@foodoku.cz, vždy rádi a nápomocně odpovíme, abyste si u nás vybrali ty správné suroviny do své kuchyně.