Krémová dýňovo-kokosová polévka s kurkumou a kardamomem

Ideální jako předkrm nebo lehká večeře.

Suroviny:

  • ½ střední dýně Hokkaido (asi 600 g), nakrájená na kostky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 až 2 lžičky česnekové pasty
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • ½ lžičky mletého kardamomu
  • ½ lžičky římského kmínu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml kokosového mléka M&S
  • sůl, pepř, limetová šťáva podle chuti
  • na ozdobu: opražená dýňová semínka, koriandr, kapka kokosového mléka

 Postup:

  1. Na kokosovém oleji orestuj cibuli až zesklovatí.
  2. Přidej mleté koření (kurkumu, římský kmín, kardamom) a krátce ho orestuj.
  3. Až teď přidej česnekovou pastu, zamíchej a nech jen pár sekund (10–20 s), aby se rozvoněla, ne déle.
  4. Přidej dýni, promíchej a zalij vývarem
  5. Vař 20–25 minut doměkka, poté rozmixuj
  6. Vmíchej kokosové mléko, dochuť solí, pepřem a limetovou šťávou

                                          Foto k receptu_dýňová polévka

Zajímá vás více informací k použitým surovinám a produktům?

Napište nám na email: objednavky@foodoku.cz, vždy rádi a nápomocně odpovíme, abyste si u nás vybrali ty správné suroviny do své kuchyně.

Sledujte náš Facebook a Instagram.