Recept na pečený Tandoori květák s bramborovými čtvrtkami

Lehký vegetariánský pokrm s Tandoori curry pastou do Foodoku!

Suroviny:

Postup:

  1. Nakrájíme květák na růžičky o velikosti cca 3-4 cm a brambory na čtvrtky.
  2. Zahřejeme trochu vodu v hlubokém hrnci a necháme květák a brambory uvařit v páře spolu se solí a kurkumou.
  3. V misce zamícháme řecký jogurt, SWAD tandoori pastu 55 g, česnekovou pastu, olej a sůl.
  4. Dáme na pánev máslo, které zahřejeme, přidáme zbytek SWAD tandoori pasty, sůl podle chuti a rajčatové pyré a provaříme. Tím máme připravenu rajčatovou omáčku, kterou dáme na plech.
  5. Jakmile jsou květák a brambory uvařené položíme je na rajčatovou omáčku na plech a nahoru na ně naneseme tandoori masalu, kterou jsme si připravili podle bodu 3.
  6. Předehřejeme si troubu na 180° C.
  7. Pečeme dle trouby do křupavého povrchu.
  8. Servírujeme s nakládanou cibulí a jogurtovo-mátovým dipem.

Servírování:

Na talíře naložíme pečený květák s bramborovými čtvrtkami

Na kraj talíře dáme nakládanou cibuli, nebo chutney.

Polijeme jogurtovo-mátovým dipem..

Foto k receptu_pečený Tandoori květák s bramborovými čtvrtkami

Zajímá vás více informací k použitým surovinám a produktům?

Napište nám na email: objednavky@foodoku.cz, vždy rádi a nápomocně odpovíme, abyste si u nás vybrali ty správné suroviny do své kuchyně.

Sledujte náš Facebook a Instagram.