Lehký vegetariánský pokrm s Tandoori curry pastou do Foodoku!
Suroviny:
- SWAD Tandoori kari pasta 60g
- Česneková pasta 2 PL
- Řecký jogurt 200g
- Hořčičný olej 2 PL
- Květák střední 1 ks
- Heera Kurkuma mletá 2 PL
- Brambory 100g (1 střední brambora)
- Máslo 30g
- Rajčatové pyré 40g
- Sůl na dochucení
Postup:
- Nakrájíme květák na růžičky o velikosti cca 3-4 cm a brambory na čtvrtky.
- Zahřejeme trochu vodu v hlubokém hrnci a necháme květák a brambory uvařit v páře spolu se solí a kurkumou.
- V misce zamícháme řecký jogurt, SWAD tandoori pastu 55 g, česnekovou pastu, olej a sůl.
- Dáme na pánev máslo, které zahřejeme, přidáme zbytek SWAD tandoori pasty, sůl podle chuti a rajčatové pyré a provaříme. Tím máme připravenu rajčatovou omáčku, kterou dáme na plech.
- Jakmile jsou květák a brambory uvařené položíme je na rajčatovou omáčku na plech a nahoru na ně naneseme tandoori masalu, kterou jsme si připravili podle bodu 3.
- Předehřejeme si troubu na 180° C.
- Pečeme dle trouby do křupavého povrchu.
- Servírujeme s nakládanou cibulí a jogurtovo-mátovým dipem.
Servírování:
Na talíře naložíme pečený květák s bramborovými čtvrtkami
Na kraj talíře dáme nakládanou cibuli, nebo chutney.
Polijeme jogurtovo-mátovým dipem..
Zajímá vás více informací k použitým surovinám a produktům?
Napište nám na email: objednavky@foodoku.cz, vždy rádi a nápomocně odpovíme, abyste si u nás vybrali ty správné suroviny do své kuchyně.
Sledujte náš Facebook a Instagram.