Heera Sezamové semínko světlé 100g
Kód: 130Detailní popis produktu
Heera Sezamové semínko obsahuje velké množství zdraví prospěšných olejů a minerálních látek - hlavně fosforu, draslíku, hořčíku, vápníku, železa, mědi, manganu a dalších látek. Sezam se používá k prevenci a léčbě mnohých nemocí například: osteoporóza, chudokrevnost, při depresích a neurózách, při nemocích srdce a cév, očí, vlasů, kůže, nechtů, ale i v těhotenství, či pro zvýšení metabolismu a imunity. V kuchyni se používají celá nebo i drcená semena.
Použitíi:
Sezamové semínko se přidává do pečiva, salátů, pečených sušenek, slaných i sladkých krekrů. Je vynikající v kombinaci s listovým těstem (sladká i slaná varianta). Používá se v některých receptech na sushi. V Řecku je sezam hojně používán do koláčů. Rozemletím semínek vzniklé pasta tahiny, které se používá do omáček a dípů, které doplňují pokrmy Středního východu, např. Kebaby a sendviče, také jí můžeme použít k ochucení zeleninových a ovocných pokrmů.
Směs chutí můžete poněkud vylepšit, jestliže před použitím semena na pánvi opražíte.
SPECIFIKACE
- Složení: sezamové semínko loupané
- Objem: 100 g
- Země původu: Turecko
- NUTRIČNÍ A ENERGETICKÁ HODNOTA:
- Výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota: 2260 kJ/ 565 kcal
- Tuky: 49,47 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 7,06 g
- Sacharidy: 24,73 g, z toho cukry: Stopové množství
- Bílkoviny: 17,66 g
- Soli: Stopové množství
Další autentické suroviny, které jsou nepostradatelnou součástí indické a asijské kuchyně:
Curry pasty
Směsi koření
Asijské potraviny
Mohlo by se hodit:
6 tipů, kam přidat indické směsi koření
Snažíte se v kuchyni experimentovat?
6 druhů koření, bez kterých se indické jídlo neobejde
Doplňkové parametry
Kategorie: | Originální koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Heera je jednou z vedoucích značek v chuti a kvalitě v kategoriích koření, luštěniny, omáčky, pasty a další speciality a ingredience především pro exotickou kuchyni.