Jak připravit jídlo, které vám ušetří hodiny práce

Když máte chuť na autentické indické jídlo, zajdete prostě do své oblíbené indické restaurace. Uvařit si exotické jídlo doma vás sice napadlo, jenže pak jste zjistili, jaké úsilí lahůdkové hostině indického střihu předchází. 

Tradiční indická kuchyně potřebuje čas a zkušenosti

Především, váš nákupní seznam bude čítat spoustu položek od kari listů, kardamomu, přes zelený koriandr až po římský kmín. Když se vám podaří vše sehnat, čeká vás minimálně hodina přípravy kořeněné omáčky, která tvoří základ vašeho pokrmu. 

Během kuchařské výzvy budete muset překonávat nástrahy správných poměrů, v Indii se s kořením zachází velkoryse, a důsledného dodržování postupů, protože většinu koření musíte opražit. 

 

Indické jídlo zvládnete uvařit za 15 minut

V tomto okamžiku vás už chuť na domácí přípravu indického jídla pomalu opouští. Ale co když existuje způsob, jak z kulinářského maratonu udělat efektivní 15minutový sprint. Řešením jsou hotové indické omáčky.

Na skvělá jídla indické kuchyně už nebudete potřebovat hluboké znalosti místní gastronomie, moře času a spoustu surovin. Naše jednoduché rady vám pomohou stát se králem indické kuchyně a vytvořit skvělou večeři nebo oběd pro 2 za zlomek původního času. 

3 jednoduché kroky pro indickou večeři do 15 minut:

  • na rozpáleném oleji opečte 250 g kuřecího masa (ve vegetariánské verzi nahraďte zeleninou)
  • přidejte 1 sáček hotové indické omáčky SWAD Butter Chicken a vařte 5 minut, dokud nebude kuře hotové
  • podávejte s čerstvým koriandrem a smetanou

 

V případě, že potřebujete omáčku trochu zjemnit, můžete přidat kokosové mléko. Indické Butter Chicken bude skvěle chutnat s rýží, nebo tradičními indickými chlebovými plackami.

 

Naše omáčky připravují profesionální šéfkuchaři

Do každého balení hotových omáček jsme pro vás vložili intenzivní esenci indických chutí. Všech pět druhů (Butter Chicken, Goan Fish Curry, Korma Curry, Tikka Masala a Vindaloo Curry) pro vás připravují týmy zkušených asijských šéfkuchařů přímo v Indii. 

Profesionálové dohlíží na kvalitu vstupních surovin, hlídají postup přípravy a dolaďují výslednou chuť. Nepustí nic, co nesplňuje jejich přísná chuťová kritéria, a to s jedinou výjimkou. Zjemnili ostrost pokrmů, proto je i pro české milovníky indické kuchyně příjemná.  

Na obalu každé omáčky máte naznačenu intenzitu ostrosti, takže si můžete vybrat podle momentální chuti. Mírnou pálivost zastupuje 1 paprička, nejostřejší omáčka má 3 papričky.

 

Hotové indické omáčky jsou 100% přírodní  

Pokud máte s přípravou indických pokrmů už nějaké zkušenosti, může vás od používání hotových indických omáček odrazovat představa přidaných konzervantů. 

Proto jsme ošetřili omáčky pouze tepelnou úpravou bez chemické konzervace. 100% přírodní směsi plníme za tepla do speciálních obalů, které pak vzduchotěsně uzavřeme. V našich omáčkách je přesně tolik chemie jako ve vaší domácí babiččině jahodové marmeládě.

 

dimitrade_SWAD_plagatCZ_B2C_online_small

 

Vyberte si jednu z pěti hotových indických omáček a užijte si společné jídlo. A pokud máte doma malé šéfkuchaře, omáčky jim pomohou vykouzlit překvapení dřív, než bys řekl Bombaj. Objednejte si omáčky na našem e-shopu, nebo si je kupte v síti prodejem Albert.

 

SWAD tikka_butter_vindaloo_250g_4x

 

Zajímá vás více informací k použitým surovinám a produktům?

Napište nám na email: objednavky@foodoku.cz, vždy rádi a nápomocně odpovíme, abyste si u nás vybrali ty správné suroviny do své kuchyně.

Sledujte náš Facebook a Instagram