Vyzkoušejte NOVINKU přímo z Thajska! Představujeme vám Pastu Tom Yum s autentickou thajskou chuťovou explozí! Pasta Tom Yum je typická svou ostrou a kyselou chutí, kterou doprovází kořeněné a citrusové tóny.
Oslnivá Tom Yum polévka plná exotických chutí:
Suroviny:
- 2 polévkové lžíce COCK Tom Yum pasty
- 3 šálky vroucí vody nebo kuřecího vývaru
- 200 g čerstvé ryby, krevet, mušlí nebo jiných mořských plodů
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 mrkev, nakrájená na tenké plátky
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 kousek citronové trávy, nasekaný
- 2 cm kousky galangalu (thajského zázvoru), na tenké plátky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce cukru
- Sůl a pepř podle chuti
- Koriandr nebo petrželka na ozdobu
Postup:
- Ve velkém hrnci smíchejte Tom Yum pastu s vroucí vodou nebo kuřecím vývarem. Dobře promíchejte, dokud se pasta nerozpustí a vytvoří aromatickou omáčku.
- Přidejte čerstvou rybu, krevety, mušle nebo jiné mořské plody do polévky. Vařte na středním ohni asi 5 minut, nebo dokud se mořské plody neudělají.
- Přidejte nakrájenou papriku, mrkev, cibuli, česnek, citronovou trávu a galangal. Vařte dalších 5 minut, dokud se zelenina nezměkne.
- Přidejte rybí omáčku, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř. Ochutnejte a přizpůsobte chuť podle svých preferencí.
- Polévku podávejte horkou, ozdobenou koriandrem nebo petrželkou.
Tato oslnivá Tom Yum polévka vás okouzlí svou pikantní a kyselou chuťovou kombinací, kterou doplňuje bohatá paleta exotických ingrediencí. Je to skvělá volba jak pro milovníky mořských plodů, tak pro ty, kteří si rádi pochutnají na zdravé a osvěžující polévce. Připravte si lahodný kulinářský zážitek přímo z Thajska s Tom Yum pastou!
Sriracha Grilované Kuře s Mango Salsou:
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa
- 4 lžíce Uni-Eagle Sriracha omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce čerstvého citronového džusu
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 manga, oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 jalapeňo paprička, jemně nasekaná
- Čerstvá koriandr na ozdobu
Postup:
- Smíchejte Uni-Eagle Srirachu omáčku, med, sójovou omáčku a citronový džus v misce. Přidat sůl a pepř podle chuti.
- Přidejte kuřecí prsa do marinády a nechte je marinovat v chladničce minimálně 30 minut, ideálně přes noc.
- Grilujte kuřecí prsa na předehřátém grilu asi 6-8 minut z každé strany, nebo dokud nejsou zcela propečená.
- Zatímco se kuře griluje, smíchejte nakrájenou mangu, červenou cibuli a jalapeňo papričku v misce.
- Před podáváním pokladte grilovaná kuřecí prsa na talíř a ozdobte je čerstvým koriandrem. Podávejte s mango salsou.
8 způsobů, jak využít sušenou cibulku:
Sušená cibulka je skvělým přísadou do kuchyně a nabízí mnoho možností využití. Zde je 8 způsobů, jak využít sušenou cibulku:
- Přidejte sušenou cibulku do domácích marinád pro maso nebo zeleninu, aby se zvýšila jejich chuť a aromatický profil.
- Použijte sušenou cibulku jako součást kořenící směsi pro grilování ryb, kuřat nebo zeleniny.
- Smíchejte sušenou cibulku s bylinkami, solí a pepřem a použijte jako koření pro pečení brambor nebo jiných kořenových plodin.
- Přidejte sušenou cibulku do omáček, jako je například ragú nebo bolonéza, pro přidání hloubky a bohatší chuti.
- Posypejte sušenou cibulkou vaše sendviče, hamburgery nebo hot dogy pro přidání textury a lehkého cibulového aroma.
- Přidejte sušenou cibulku do domácích sušenek, krutonů nebo granola směsi pro příjemnou cibulovou notu.
- Přidejte sušenou cibulku do vašich oblíbených dipů nebo pomazánek, jako je například cibulový dip nebo pomazánka s cibulkou a sýrem.
- Použijte sušenou cibulku při konzervování zeleniny nebo při přípravě domácích nakládaných okurek, aby se zvýšila jejich chuť a trvanlivost.
Sušená cibulka je skvělou alternativou pro ty, kteří nemají čerstvou cibuli po ruce nebo hledají intenzivnější chuťový zážitek. Nechte svou kreativitu volně plynout a objevte nové způsoby, jak využít sušenou cibulku ve vaší kuchyni!