Paneer Tikka masalu připravíte za 5 minut

Představte si situaci, kdy dorazíte večer domů vyčerpaní a hladoví, a přepadne vás chuť na indické jídlo. Na dlouhé vaření zrovna nemáte pomyšlení a nejbližší indická restaurace už má zavřeno. A tak zajdete do spižírny pro svou oblíbenou omáčku Paneer Tikka masalu, ohřejete ji, přidáte indický chleba naan a fantastická večere je na stole do 5 minut. Že se vám ta představa líbí? A to ještě není všechno!

Na Foodoku.cz najdete dokonce celou řadu hotových indických pochoutek, takže můžete hlavní chod večera střídat podle libosti. Značka Heera je rozhodně zárukou kvality, proto hotová omáčka Paneer Tikka masala

  • neobsahuje žádné konzervanty,
  • je plná chuti díky 8 druhům koření,
  • obsahuje obsahuje indický sýr Paneer a zeleninu

Jak vaří Paneer Tikka masalu šéfkuchaři

Na přípravu hotové Paneer Tikka masaly dohlíží indičtí šéfkuchaři, takže si můžete být jisti, že vše chutná autenticky. Nahlédněte s námi pod jejich pokličku a zjistěte, jak taková pochoutka vzniká od základu. Přinášíme vám kompletní recept na Paneer tikku masalu včetně výroby sýra.

Paneer Tikka masala
Ingredience:

  • 1 l plnotučného mléka
  • 2–4 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce oleje
  • 300 g nadrobno nakrájené cibule
  • 2 lžičky česnekové pasty
  • 3 lžičky zázvorové pasty
  • 150 g nadrobno nakrájených rajčat
  • 100 ml vody
  • 60 g tikka kari pasty
  • 100 g nadrobno nakrájené kapie
  • 150 g řeckého jogurtu
  • sůl
  • čerstvý koriandr

Postup přípravy sýra Paneer:
1. Nádoba na přípravu sýra musí být sterilní, proto ve velkém hrnci nejprve povařte minimálně 2 l vody.
2. Do čistého hrnce pak vlijte mléko a za občasného míchání jej pozvolna zahřejte.3. Jakmile se na hladině vytvoří souvislá pěna, přidávejte po lžících citronovou šťávu, dokud se mléko dostatečně nevysráží a nezačne tvořit hrudky.
4. Směs pak přeceďte přes větší pláténko, které ještě následně utáhěte a zbytek vody vyždímejte.
5. Sýr do utěrky pevně zabalte a nechte vykapat.
6. Jakmile bude pláténko suché, důkladně utažený balíček ochlaďte pod tekoucí studenou vodou a opět nechte okapat.
7. Sýr bude pouštět vodu ještě asi 40 minut. Pro větší efektivitu jej zatižte hmoždířem nebo těžkým hrnkem. Po rozbalení bude sýr tvrdý a můžete jej krájet.

 

Postup přípravy omáčky Tikka masala:

1. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte 2/3 nakrájené cibule, česnekovou i zázvorovou pastu a společně restujte dozlatova.

2. Vložte nakrájená rajčata a vařte, dokud se olej a šťáva neoddělí.

3. Přidejte Tikka pastu spolu se 100 ml vody a vařte do zhoustnutí.

4. Nechte směs vychladnout a smíchejte ji s řeckým jogurtem, aby vznikla hladká Tikka masala omáčka.

5. Sýr nakrájejte na kostičky, osmažte na lžíci oleje do zlatova a odložte bokem.

6. Do pánve nalijte omáčku, dochuťte solí, přidejte osmažený sýr, zbytek cibule, papriku a provařte.

7. Dozdobte koriandrem a podávejte s rýží nebo chlebem naan.

 

Sbíhají se vám sliny? Tak rychle na foodoku.cz pro Paneer Tikka masalu a chleba naan. Kromě hotových indických jídel tam najdete také další trvanlivé suroviny na přípravu indické kuchyně. Nakupte si je do zásoby, a dejte sbohem nudným večeřím.

 

Tip: Hotová indická jídla oceníte také při kempování nebo při vaření na studentských kolejích. Zkrátka kdykoliv vás honí mlsná, ale máte málo času i prostoru vařit.

 

Zajímá vás více informací k použitým surovinám a produktům?

Napište nám na email: objednavky@foodoku.cz, vždy rádi a nápomocně odpovíme, abyste si u nás vybrali ty správné suroviny do své kuchyně.

Sledujte náš Facebook a Instagram.