Uvařte si nejrychlejší Tadka Dal

Máte rádi luštěniny, ale nedopřáváte si je zrovna často. Možná vás odrazuje zdlouhavý postup jejich přípravy. Existuje však extra rychlý způsob, jak je dostat do jídelníčku, a přitom nestrávit hodiny u plotny. Jmenuje se Tadka Dal.

Fantasticky dobrá, kořeněná luštěninová kaše, představuje jeden z nejoblíbenějších indických pokrmů. Značka exotických potravin Heera ji proto začala nabízet také v ready to eat verzi. Svou porci zdravých luštěnin zvládnete přichystat v bezkonkurenčním čase a zároveň nepřijdete o kvalitní jídlo plné chuti.

 

tadka-dal-recept-foodoku-blog

 

5 největších výhod hotového Tadka Dalu

zdravý a výživný (Obsahuje 2 druhy exotických luštěnin i zeleninu.)
plný chuti (Obsahuje 8 druhů koření.)
bez konzervantů a umělých zahušťovadel
kdykoliv po ruce (doma, v campu, na studentských kolejích)
hotový do 5 minut

Expresní Tadka Dal stačí prohřát a servírovat s vařenou rýží, plackami chapatti nebo chlebem naan a skvělý oběd nebo večeře je na stole.

Jak na domácí Tadka Dal

Když vás netlačí čas a máte prostor na kulinářský průzkum, zkuste si Tadka Dal připravit od základů. Máme pro vás ověřený recept, který vás dovede k lahodnému cíli.

Tadka Dal

Ingredience:

Postup přípravy:

  1. Luštěniny propláchněte, a namočte do studené vody.
  2. Po půl hodině slijte a k luštěninám přidejte zhruba 1 a ½ hrnku čerstvé vody, lžičku oleje, kurkumu a ½ lžičky soli. Luštěniny vařte doměkka.
  3. Vodu v průběhu vaření doplňujte, dokud nevznikne hustá kaše.
  4. Mezitím na pánvi rozehřejte olej, přidejte římský kmín i hořčičné semínko a opékejte, dokud koření nezačne pukat.
  5. Přidejte česnekovou a zázvorovou pastu a restujte minutu.
  6. Vhoďte kari lístky i špetku chilli a opět orestujte.
  7. Ke koření přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  8. Nakrájená rajčata vložte do pánve až ve chvíli, kdy má cibulka jemně zlaté okraje.
  9. Jakmile jsou rajčata rozvařená a ze směsi se odděluje olej, přidejte luštěninovou kaši, garam masalu i cukr, promíchejte a pohřejte. Dal klidně dosolte nebo přidejte chilli, podávejte ideálně s vařenou rýží, skvělou kombinaci tvoří také s chlebem naan nebo plackami chapatti.

 

V Indii si voňavý Tadka Dal můžete dát v kteroukoliv denní dobu, dokonce i k snídani. Inspirujte se tamními zvyky a udržte si zdravý životní styl, i když zrovna nemáte čas. Kupte si hotový Tadka Dal na foodoku.cz.

Najdete tam také další hotová indická jídla i celou řadu exotických trvanlivých potravin. Nakupte si je klidně do zásoby, vyberte recept z našeho blogu a překvapte ostatní netradiční pochoutkou.

 

Zajímá vás více informací k použitým surovinám a produktům?

Napište nám na email: objednavky@foodoku.cz, vždy rádi a nápomocně odpovíme, abyste si u nás vybrali ty správné suroviny do své kuchyně.

Sledujte náš Facebook a Instagram.