Pikantní dýňová polévka s kokosovým mlékem

Podzim je tady a s ním i tradiční čas halloweenských, „rozchechtaných“ dýní. Pokud se letos chystáte na oblíbený dlabací workshop ve velkém, budou se vám hodit tipy, jak zbývající dýně zužitkovat. Máme pro vás recept na lahodnou polévku v indickém stylu. Je lehce pikantní, tak vás po podzimní procházce hezky zahřeje, její příprava je super jednoduchá, navíc je tak dobrá, že ji nebudete chtít přestat jíst.

Ingredience:

suroviny-napolevku-z-dyne
 

Postup přípravy:

  1. Dýni omyjte, rozkrojte a očistěte. Odrůdu Hokkaido nemusíte loupat, dužinu bez semínek klidně rovnou nakrájejte na kostičky. Čím menší kousky, tím dříve bude polévka hotová.
  2. Ve větším hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli.
  3. Přidejte kurkumu, madras kari, chilli i zázvorovou pastu, dobře promíchejte a zhruba minutu opékejte.
  4. Jakmile se koření rozvoní, je čas přidat kousky dýně. Směs společně ještě chvíli restujte, než ji zalijete drůbežím vývarem.
  5. Polévku vařte přibližně 20 minut. Dýně by se měla dát dobře rozmáčknout vidličkou.
  6. Jakmile je zelenina měkká, vše rozmixujte na hladký krém. Na závěr pikantní dýňovou polévku zjemněte kokosovým mlékem a podle chuti osolte.
  7. Před servírováním ještě ozdobte čerstvým koriandrem.

Tip: Pokud se přece jen stane, že vám polévka zbude, zmrazte ji po jednotlivých porcích a budete mít skvělý oběd nebo večeři kdykoli po ruce.

 

Zajímá vás více informací k použitým surovinám a produktům?

Napište nám na email: objednavky@foodoku.cz, vždy rádi a nápomocně odpovíme, abyste si u nás vybrali ty správné suroviny do své kuchyně.

Sledujte náš Facebook a Instagram.