Kokosová šlehačka s kakaem a medem anebo s mangovým pyré
Kokosová šlehačka je šlehaná bezlaktózová pochoutka, kterou připravíme vyšleháním tučného kokosového mléka spolu s medem a zdobíme ovocem. Jednoduchý dezert.
Počet porcí:
- 4-6
Příprava:
- 30min
Suroviny:
- 400ml M&S Kokosové mléko 21%
- 30g Kakao
- 70ml Med
- 100ml Mangové pyré (v případe, že nepoužijeme kakao)
- Drobné ovoce na ozdobení
Postup:
- Z kokosového mléka vyšleháme v robotu šlehačku, trvá to déle než z kravské smetany.
- Je potřeba mít kokosové mléko dobře vychlazené
- a dá se to připravit jen z kokosového mléka, které obsahuje vyšší podíl tuku než 20%, kokosové mléko M&S má 21%.
- Před koncem přidáme med a kakaom, na závěr ozdobíme drobným ovocem.
- V případě, že nepoužijem kakao, vyšleháme jen šlehačku s medem a na dno poháru dáme mangové pyré. Pohár dozdobíme drobným ovocem.
Mohlo by vám také chutnat:
Zajímá vás více informací k použitým surovinám a produktům? Napište nám na email: objednavky@foodoku.cz, vždy rádi a nápomocně odpovíme, abyste si u nás vybrali ty správné suroviny do své kuchyně.