Blog, Strana 4

Nejčastější chyby při přípravě indické kuchyně se týkají koření

Ať už s indickou kuchyní začínáte, nebo jste naopak zkušení, vždy je dobré si připomenout, čemu se při přípravě tradičních indických jídel rozhodně vyhnout. V následujícím článku vám proto odhalíme nejčastější chyby, které mohou za váš kuli...

Jak na Muttar Paneer téměř bez práce

Indický Muttar Paneer uvaříte i s minimem zásob V zimě, když mrzne až praští a vy máte to štěstí, že můžete lenošit hezky v teple domova, je ideální čas na hřejivě pikantní indické jídlo. Jenže co dělat, když je vaše lednice poloprázd...

Královská Navratan korma vám zpestří předvánoční půst

Kdo chce na Štědrý den spatřit zlaté prasátko, musí se celý den postit. A kdo chce odlehčit svému zažívání i váze, může začít už první adventní neděli, jak bývalo zvykem v minulosti.    V rámci předvánočního půstu se musíte držet 2 z...

Uvařte si nejrychlejší Tadka Dal

Máte rádi luštěniny, ale nedopřáváte si je zrovna často. Možná vás odrazuje zdlouhavý postup jejich přípravy. Existuje však extra rychlý způsob, jak je dostat do jídelníčku, a přitom nestrávit hodiny u plotny. Jmenuje se Tadka Dal. Fantasticky dobrá...

Paneer Tikka masalu připravíte za 5 minut

Představte si situaci, kdy dorazíte večer domů vyčerpaní a hladoví, a přepadne vás chuť na indické jídlo. Na dlouhé vaření zrovna nemáte pomyšlení a nejbližší indická restaurace už má zavřeno. A tak zajdete do spižírny pro svou oblíbenou omáčku Panee...

Pikantní dýňová polévka s kokosovým mlékem

Podzim je tady a s ním i tradiční čas halloweenských, „rozchechtaných“ dýní. Pokud se letos chystáte na oblíbený dlabací workshop ve velkém, budou se vám hodit tipy, jak zbývající dýně zužitkovat. Máme pro vás recept na lahodnou polévku v indickém st...