Blog, Strana 4

Královská Navratan korma vám zpestří předvánoční půst

Kdo chce na Štědrý den spatřit zlaté prasátko, musí se celý den postit. A kdo chce odlehčit svému zažívání i váze, může začít už první adventní neděli, jak bývalo zvykem v minulosti.    V rámci předvánočního půstu se musíte držet 2 z...

Uvařte si nejrychlejší Tadka Dal

Máte rádi luštěniny, ale nedopřáváte si je zrovna často. Možná vás odrazuje zdlouhavý postup jejich přípravy. Existuje však extra rychlý způsob, jak je dostat do jídelníčku, a přitom nestrávit hodiny u plotny. Jmenuje se Tadka Dal. Fantasticky dobrá...

Paneer Tikka masalu připravíte za 5 minut

Představte si situaci, kdy dorazíte večer domů vyčerpaní a hladoví, a přepadne vás chuť na indické jídlo. Na dlouhé vaření zrovna nemáte pomyšlení a nejbližší indická restaurace už má zavřeno. A tak zajdete do spižírny pro svou oblíbenou omáčku Panee...

Pikantní dýňová polévka s kokosovým mlékem

Podzim je tady a s ním i tradiční čas halloweenských, „rozchechtaných“ dýní. Pokud se letos chystáte na oblíbený dlabací workshop ve velkém, budou se vám hodit tipy, jak zbývající dýně zužitkovat. Máme pro vás recept na lahodnou polévku v indickém st...

Chcete se zlepšit ve vaření indické kuchyně? Tady jsou 3 tipy, čím začít

Když to s indickou kuchyní myslíte vážně, když se nehodláte spokojit s její umírněnou, evropskou verzí, ale chcete ji poznat v její skutečné, pouliční podobě, pak musíte vědět, že je opravdu ostrá, ostrá, ostrá. Přestože nabízí pár jemnější pokrmů pr...

5 důvodů, proč i vy budete indickou kuchyni milovat

První zářijové dny, kdy přívětivý prázdninový režim opět nabírá standardní otáčky, přináší nové výzvy v kuchyni. Jak si i v nabitém pracovním programu dopřát skvělý oběd, a přitom neproměnit tvůrčí odpoledne v siestu? Abyste se pro nedostatek času n...