Ať už s indickou kuchyní začínáte, nebo jste naopak zkušení, vždy je dobré si připomenout, čemu se při přípravě tradičních indických jídel rozhodně vyhnout. V následujícím článku vám proto odhalíme nejčastější chyby, které mohou za váš kuli...
Blog, Strana 4
Indický Muttar Paneer uvaříte i s minimem zásob V zimě, když mrzne až praští a vy máte to štěstí, že můžete lenošit hezky v teple domova, je ideální čas na hřejivě pikantní indické jídlo. Jenže co dělat, když je vaše lednice poloprázd...
Kdo chce na Štědrý den spatřit zlaté prasátko, musí se celý den postit. A kdo chce odlehčit svému zažívání i váze, může začít už první adventní neděli, jak bývalo zvykem v minulosti. V rámci předvánočního půstu se musíte držet 2 z...
Máte rádi luštěniny, ale nedopřáváte si je zrovna často. Možná vás odrazuje zdlouhavý postup jejich přípravy. Existuje však extra rychlý způsob, jak je dostat do jídelníčku, a přitom nestrávit hodiny u plotny. Jmenuje se Tadka Dal. Fantasticky dobrá...
Představte si situaci, kdy dorazíte večer domů vyčerpaní a hladoví, a přepadne vás chuť na indické jídlo. Na dlouhé vaření zrovna nemáte pomyšlení a nejbližší indická restaurace už má zavřeno. A tak zajdete do spižírny pro svou oblíbenou omáčku Panee...
Podzim je tady a s ním i tradiční čas halloweenských, „rozchechtaných“ dýní. Pokud se letos chystáte na oblíbený dlabací workshop ve velkém, budou se vám hodit tipy, jak zbývající dýně zužitkovat. Máme pro vás recept na lahodnou polévku v indickém st...