Heera Červená čočka loupaná půlená 2kg
Kód: 191Související produkty
Detailní popis produktu
Heera Červená čočka loupaná půlená známá taky jako Red split lentils anebo Masoor dal je jeden z nejběžněji používaných dalu v indické kuchyni. Tato čočka má po oloupání hnědé slupky červené zbarvení. Chybějící slupka přispívá ke zlepšení stravitelnosti a ke snížení nadýmání. Nemá však již schopnost klíčit. Obsahuje spoustu železa, selenu, fosforu, zinku a vitamínu B6.
Použití / Příprava:
Při tepelné úpravě ztrácí svou načervenalou barvu a je spíše oranžová. Velmi rychle se rozvaří, což není na škodu. Pokud vám ale tento vzhled vadí, čočku jednoduše rozmixujte. V Asii se červená čočka často vaří s kari kořením nebo s kurkumou, která zachovává její červenou barvu. Tato čočka chutná spíše jako hrách. Je vhodná především do polévek a pikantních předkrmů nebo jako příloha. V indické kuchyni jsou kaše - dály velmi oblíbené.
Výhody:
Nemusíte jí namáčet několik hodin a myslet tak již den dopředu nato, co budete vařit. Je vhodná k okamžité přípravě.
INFORMACE PRO VELKOOBCHODNÍ ZÁKAZNÍKY: počet kusů v kartonu - 6 ks
Složení: Červená čočka loupaná
- Objem: 2000 g
- Země původu: Velká Británie
- NUTRIČNÍ A ENERGETICKÁ HODNOTA:
- Výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota: 954 kJ / 318 kcal
- Tuky: 1,3 g, z toho nasycené mastné kyseliny: Stopové množství
- Sacharidy: 56,3 g, z toho cukry: Stopové množství
- Bílkoviny: 23,8 g
- Soli: Stopové množství
Další autentické suroviny, které jsou nepostradatelnou součástí indické a asijské kuchyně:
Mohlo by se hodit:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Exotické luštěniny |
---|---|
Hmotnost: | 2 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Heera je jednou z vedoucích značek v chuti a kvalitě v kategoriích koření, luštěniny, omáčky, pasty a další speciality a ingredience především pro exotickou kuchyni.