Heera Cizrna hnědá 0,5kg
Kód: 183



Související produkty

Zralé plody koriandru mají sladké, peprně vonné, kořeněné aroma. Snižuje ostrost a pálivost některých jídel a doplňuje pikantní pokrmy

Asafoetida, nebo-li čertovo lejno anebo také žlutý prášek, je pryskyřice z kořenů tropických stromů rodu Ferula.

Badyán je díky svému hvězdicovitému tvaru vnímán jako jedno z nejkrásnějších koření. Jeho chuť je kořenitě nasládlá a vůní připomíná anýz.

Prášek z chilli papriček se získává z vybraných a nejpálivějších červených papriček, které se rozemelou na jemný pášek.

Rozdrcením vybraných nejpálivějších červených papriček vznikne koření Heera chilli drcené, které obsahuje viditelné kousky celých papriček včetně semínek.

Hořká, pálivá, aromatická semena Heera hnědé hořčice se používají do polévek anebo dušených pokrmů, při výrobě hořčice nebo při nakládání zeleniny.

Heera kurkuma mletá je velice chutné a všestranné koření, které má charakteristickou pronikavou dřevitou vůni a chuť.

Nyní v akci! Blíží se datum minimální spotřeby. Heera Chilli mleté jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů.
Detailní popis produktu
Hnědá Cizrna (také známá jako Desi nebo Kala Chana) je menší verze pravidelné bledě žluté cizrny. Má hlubokou výraznou chuť. Používá se nejčastěji v asijských, indických a mexických receptech.
Použítí:
v kari, polévkách a salátech. Dušená s masem jako jehněčí a ryby. Hnědá Cizrna může být také smíchána s dalšími drobnými luštěninami, jako je quinoa nebo amaranth, jako zajímavé, zdravé přílohy. Ideální pro výrobu humusu.
Doporučený způsob přípravy:
Cizrnu je nutné před přípravou namočit na několik hodin. Vodu po namáčení slijte a cizrnu dejte vařit do čisté nesolené vody. Vařte asi 1 a 1/2 hodiny dokud není zcela měkká. Během vaření občas promíchejte a seberte bílou pěnu, která se utvoří na hladině.
INFORMACE PRO VELKOOBCHODNÍ ZÁKAZNÍKY: počet kusů v kartonu - 20 ks
Složení: cizrna celá tmavá
- Objem: 500 g
- Země původu: Indie
- NUTRIČNÍ A ENERGETICKÁ HODNOTA:
- Výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota: 683 kJ / 163 kcal
- Tuky: 3,68 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g
- Sacharidy: 26,79 g , z toho cukry: 4,56 g
- Bílkoviny: 7,68 g
- Soli: 0,5 g
Další autentické suroviny, které jsou nepostradatelnou součástí indické a asijské kuchyně:
Mohlo by se hodit:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Exotické luštěniny |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |

Díky vysokému obsahu železa a bílkovin vhodná pro vegetariány, rovnoměrné uvolňování glukózy do krve ocení diabetici. Její výhodou je rychlá příprava.

Seznamte se s Urid whole, tedy celou černou čočkou, která patří k nejpoužívanějším luštěninám v Indii.

Královna luštěnin ve velkém stylu. Objevte cizrnu Jumbo z Indie – výjimečnou svou velikostí a jemností po uvaření.

Heera Cizrna loupaná půlená se řadí mezi nejvýživnější luštěniny. Její velikou výhodou je rychlá příprava. Je vhodná k okamžité přípravě.

Pro vegany a ty, kteří chtějí snadno a rychle zařadit luštěniny do svého jídelníčku. Balíček je o cca 10% levnější než kdybyste si produkty koupili každý zvlášť.

Heera Mungo čočka loupaná jinak také moong dal má velice vysoký obsah bílkovin, díky kterému je považována za jeden z nejlepších rostlinných zdrojů proteinů.

Heera Žlutý hrách(Toor dal) nebo také kajan indický loupaný půlený je přirozeně bezlepkový druh luštěniny. Její velikou výhodou je rychlá příprava.

Bílá drobná čočka jinak také urid dal je považován za nejzdravější z dalu. Bohatý na bílkoviny, proto Ájurvéda doporučuje tuto luštěninu hlavně vegetariánům.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Heera je jednou z vedoucích značek v chuti a kvalitě v kategoriích koření, luštěniny, omáčky, pasty a další speciality a ingredience především pro exotickou kuchyni.