Heera Cizrna hnědá 0,5kg
Kód: 183



Související produkty

Heera Panch Puran znamená doslova "pět koření".

Prášek z chilli papriček se získává z vybraných a nejpálivějších červených papriček, které se rozemelou na jemný pášek.

Rozdrcením vybraných nejpálivějších červených papriček vznikne koření Heera chilli drcené, které obsahuje viditelné kousky celých papriček včetně semínek.

ZACHRAŇ PRODUKTY s minimální trvanlivostí do 31.08.2025. Heera Chilli mleté jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů.

Heera madras kari jemné je jedna z nejznámějších mírně pálivých indických směsí koření. Má větší podíl kurkumy a skořice a výraznou aromatickou vůni i chuť.

Heera Kari lístky se vyznačují intenzivním kořeněným aroma s citrusovým nádechem a mají příjemnou citronovou chuť, která je mírně natrpklá.

Hořká, pálivá, aromatická semena Heera hnědé hořčice se používají do polévek anebo dušených pokrmů, při výrobě hořčice nebo při nakládání zeleniny.

Zralé plody koriandru mají sladké, peprně vonné, kořeněné aroma. Snižuje ostrost a pálivost některých jídel a doplňuje pikantní pokrmy
Detailní popis produktu
Hnědá Cizrna (také známá jako Desi nebo Kala Chana) je menší verze pravidelné bledě žluté cizrny. Má hlubokou výraznou chuť. Používá se nejčastěji v asijských, indických a mexických receptech.
Použítí:
v kari, polévkách a salátech. Dušená s masem jako jehněčí a ryby. Hnědá Cizrna může být také smíchána s dalšími drobnými luštěninami, jako je quinoa nebo amaranth, jako zajímavé, zdravé přílohy. Ideální pro výrobu humusu.
Doporučený způsob přípravy:
Cizrnu je nutné před přípravou namočit na několik hodin. Vodu po namáčení slijte a cizrnu dejte vařit do čisté nesolené vody. Vařte asi 1 a 1/2 hodiny dokud není zcela měkká. Během vaření občas promíchejte a seberte bílou pěnu, která se utvoří na hladině.
INFORMACE PRO VELKOOBCHODNÍ ZÁKAZNÍKY: počet kusů v kartonu - 20 ks
Složení: cizrna celá tmavá
- Objem: 500 g
- Země původu: Indie
- NUTRIČNÍ A ENERGETICKÁ HODNOTA:
- Výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota: 683 kJ / 163 kcal
- Tuky: 3,68 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g
- Sacharidy: 26,79 g , z toho cukry: 4,56 g
- Bílkoviny: 7,68 g
- Soli: 0,5 g
Další autentické suroviny, které jsou nepostradatelnou součástí indické a asijské kuchyně:
Mohlo by se hodit:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Exotické luštěniny |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |

Bílá drobná čočka jinak také urid dal je považován za nejzdravější z dalu. Bohatý na bílkoviny, proto Ájurvéda doporučuje tuto luštěninu hlavně vegetariánům.

Díky vysokému obsahu železa a bílkovin vhodná pro vegetariány, rovnoměrné uvolňování glukózy do krve ocení diabetici. Její výhodou je rychlá příprava.

Seznamte se s Urid whole, tedy celou černou čočkou, která patří k nejpoužívanějším luštěninám v Indii.

Heera Mungo čočka loupaná jinak také moong dal má velice vysoký obsah bílkovin, díky kterému je považována za jeden z nejlepších rostlinných zdrojů proteinů.

Díky vysokému obsahu železa a bílkovin vhodná pro vegetariány, rovnoměrné uvolňování glukózy do krve ocení diabetici. Její výhodou je rychlá příprava.

Heera Žlutý hrách(Toor dal) nebo také kajan indický loupaný půlený je přirozeně bezlepkový druh luštěniny. Její velikou výhodou je rychlá příprava.

Pro vegany a ty, kteří chtějí snadno a rychle zařadit luštěniny do svého jídelníčku. Balíček je o cca 10% levnější než kdybyste si produkty koupili každý zvlášť.

Pro milovníky luštěnin, indické kuchyně a vegetariány, kteří rádi vyzkouší i méně známé anebo více exotické luštěniny. Balíček je o cca 10% levnější než kdybyste si produkty...
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Heera je jednou z vedoucích značek v chuti a kvalitě v kategoriích koření, luštěniny, omáčky, pasty a další speciality a ingredience především pro exotickou kuchyni.