Heera Čočka bílá loupaná půlená (Urid dal) 500 g
Kód: 199



Související produkty
Heera Česnekový prášek je vhodnou alternativou čerstvého česneku. Použijte 1/2 čajové lžičky namísto 2 stroužků čerstvého česneku.
Zralé plody koriandru mají sladké, peprně vonné, kořeněné aroma. Snižuje ostrost a pálivost některých jídel a doplňuje pikantní pokrmy
Silně aromatický, nasládlý a jemně štiplavý – hřebíček je jedno z nejstarších a nejcennějších koření světa.
Heera Kari lístky se vyznačují intenzivním kořeněným aroma s citrusovým nádechem a mají příjemnou citronovou chuť, která je mírně natrpklá.
Heera kurkuma mletá je velice chutné a všestranné koření, které má charakteristickou pronikavou dřevitou vůni a chuť.
Badyán je díky svému hvězdicovitému tvaru vnímán jako jedno z nejkrásnějších koření. Jeho chuť je kořenitě nasládlá a vůní připomíná anýz.
Badyán je díky svému hvězdicovitému tvaru vnímán jako jedno z nejkrásnějších koření. Jeho chuť je kořenitě nasládlá a vůní připomíná anýz.
Heera Fenyklové semínko je koření sladké chuti připomínající lékořici a anýz. Podporuje chuť k jídlu, trávení i vylučování a udržuje v pořádku imunitní systém.
Detailní popis produktu
Urid dál je bohatý na vitamín B, vlákninu, minerály (kyselina listová, železo, vápník) a hlavně bílkoviny. Má širokou řadu léčivých účinků, především v oblasti trávení a kontroly cholesterolu.
Použití:
Především do indických polévek a omáček – dálů, na ochucení indických placek, kari, placek Pappadums anebo smažených „vadas“.
Příprava:
Doba varu bílé čočky urid dal je cca 1,5 hodiny. Před vařením je nutné ji namočit na několik hodin. Je vhodné vodu několikrát vyměnit a čočku zároveň v sítu propláchnout pod tekoucí vodou. Urid dal slijte, propláchněte a vařte v nesolené vodě na velmi nízkou teplotu do měkka. Během vaření seberte bílou pěnu, která se vytvoří na povrchu.
INFORMACE PRO VELKOOBCHODNÍ ZÁKAZNÍKY: počet kusů v kartonu - 20 ks
Složení: Čočka bílá urid dal
- Objem: 500 g
- Země původu: Myanmar
- NUTRIČNÍ A ENERGETICKÁ HODNOTA:
- Výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota:1425 kJ/ 341 kcal
- Tuky: 1,4 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4
- Sacharidy: 62 g, z toho cukry: 2,1 g
- Bílkoviny: 22 g
- Soli: 0,1
Další autentické suroviny, které jsou nepostradatelnou součástí indické a asijské kuchyně:
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Exotické luštěniny |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg |
Díky vysokému obsahu železa a bílkovin vhodná pro vegetariány, rovnoměrné uvolňování glukózy do krve ocení diabetici. Její výhodou je rychlá příprava.
Heera Žlutý hrách(Toor dal) nebo také kajan indický loupaný půlený je přirozeně bezlepkový druh luštěniny. Její velikou výhodou je rychlá příprava.
Pro vegany a ty, kteří chtějí snadno a rychle zařadit luštěniny do svého jídelníčku. Balíček je o cca 10% levnější než kdybyste si produkty koupili každý zvlášť.
Heera Mungo čočka loupaná jinak také moong dal má velice vysoký obsah bílkovin, díky kterému je považována za jeden z nejlepších rostlinných zdrojů proteinů.
Heera cizrna hnědá / tmavá v Indii známá jako Kala chana má vysoký obsah vlákniny a mnohem nižší glykemický index než běžná cizrna. Výborný zdroj vlákniny a proteinů pro vegany.
Heera Cizrna loupaná půlená se řadí mezi nejvýživnější luštěniny. Její velikou výhodou je rychlá příprava. Je vhodná k okamžité přípravě.
Pro milovníky luštěnin, indické kuchyně a vegetariány, kteří rádi vyzkouší i méně známé anebo více exotické luštěniny. Balíček je o cca 10% levnější než kdybyste si produkty...
Díky vysokému obsahu železa a bílkovin vhodná pro vegetariány, rovnoměrné uvolňování glukózy do krve ocení diabetici. Její výhodou je rychlá příprava.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Heera je jednou z vedoucích značek v chuti a kvalitě v kategoriích koření, luštěniny, omáčky, pasty a další speciality a ingredience především pro exotickou kuchyni.
