Heera Červená čočka loupaná půlená (Masoor dal) 500 g
Kód: 129



Související produkty

Nyní v akci! Blíží se datum minimální spotřeby. Heera Chilli mleté jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů.

Heera Panch Puran znamená doslova "pět koření".

Heera Fenyklové semínko je koření sladké chuti připomínající lékořici a anýz. Podporuje chuť k jídlu, trávení i vylučování a udržuje v pořádku imunitní systém.

Badyán je díky svému hvězdicovitému tvaru vnímán jako jedno z nejkrásnějších koření. Jeho chuť je kořenitě nasládlá a vůní připomíná anýz.

Černá sezamová semínka se přidávají především do pokrmů inspirovaných asijskou kuchyní, jako jsou sezamové nudle, smažená jídla nebo knedlíčky, a dodejte jim tradiční chuť.

Heera Kardamom zelený má silné nezaměnitelné aroma a citrónovo-květinovou chuť s lehkou příměsí kafru a eukalyptu, kterou nelze nahradit jiným kořením.

Heera Skořice celá je aromatická kůra, svitky, stromu skořicovník čínský nebo-li kasia, kterého se při vaření používá méně, protože jeho chuť je výraznější.

Heera Římský kmín jemně mletý patří k základnímu koření indické kuchyně. Příprava kari se bez něj prakticky neobejde.
Detailní popis produktu
Heera Červená čočka loupaná půlená známá taky jako Red split lentils anebo Masoor dal je jeden z nejběžněji používaných dalu v indické kuchyni. Tato čočka má po oloupání hnědé slupky červené zbarvení. Chybějící slupka přispívá ke zlepšení stravitelnosti a ke snížení nadýmání. Nemá však již schopnost klíčit. Obsahuje spoustu železa, selenu, fosforu, zinku a vitamínu B6.
Použití / Příprava:
Při tepelné úpravě ztrácí svou načervenalou barvu a je spíše oranžová. Velmi rychle se rozvaří, což není na škodu. Pokud vám ale tento vzhled vadí, čočku jednoduše rozmixujte. V Asii se červená čočka často vaří s kari kořením nebo s kurkumou, která zachovává její červenou barvu. Tato čočka chutná spíše jako hrách. Je vhodná především do polévek a pikantních předkrmů nebo jako příloha. V indické kuchyni jsou kaše - dály velmi oblíbené.
Výhody:
Nemusíte jí namáčet několik hodin a myslet tak již den dopředu nato, co budete vařit. Je vhodná k okamžité přípravě.
INFORMACE PRO VELKOOBCHODNÍ ZÁKAZNÍKY: počet kusů v kartonu - 20 ks
Složení: Červená čočka loupaná
- Objem: 500 g
- Země původu: Kanada
- NUTRIČNÍ A ENERGETICKÁ HODNOTA:
- Výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota: 954 kJ / 318 kcal
- Tuky: 1,3 g, z toho nasycené mastné kyseliny: Stopové množství
- Sacharidy: 56,3 g, z toho cukry: Stopové množství
- Bílkoviny: 23,8 g
- Soli: Stopové množství
Další autentické suroviny, které jsou nepostradatelnou součástí indické a asijské kuchyně:
Mohlo by se hodit:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Exotické luštěniny |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |

Pro vegany a ty, kteří chtějí snadno a rychle zařadit luštěniny do svého jídelníčku. Balíček je o cca 10% levnější než kdybyste si produkty koupili každý zvlášť.

Heera Cizrna loupaná půlená se řadí mezi nejvýživnější luštěniny. Její velikou výhodou je rychlá příprava. Je vhodná k okamžité přípravě.

Bílá drobná čočka jinak také urid dal je považován za nejzdravější z dalu. Bohatý na bílkoviny, proto Ájurvéda doporučuje tuto luštěninu hlavně vegetariánům.

Heera Mungo čočka loupaná jinak také moong dal má velice vysoký obsah bílkovin, díky kterému je považována za jeden z nejlepších rostlinných zdrojů proteinů.

Díky vysokému obsahu železa a bílkovin vhodná pro vegetariány, rovnoměrné uvolňování glukózy do krve ocení diabetici. Její výhodou je rychlá příprava.

Heera Žlutý hrách(Toor dal) nebo také kajan indický loupaný půlený je přirozeně bezlepkový druh luštěniny. Její velikou výhodou je rychlá příprava.

Heera cizrna hnědá / tmavá v Indii známá jako Kala chana má vysoký obsah vlákniny a mnohem nižší glykemický index než běžná cizrna. Výborný zdroj vlákniny a proteinů pro vegany.

Seznamte se s Urid whole, tedy celou černou čočkou, která patří k nejpoužívanějším luštěninám v Indii.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Heera je jednou z vedoucích značek v chuti a kvalitě v kategoriích koření, luštěniny, omáčky, pasty a další speciality a ingredience především pro exotickou kuchyni.