Heera Červená čočka loupaná půlená (Masoor dal) 2kg
Kód: 191



Související produkty
Zralé plody koriandru mají sladké, peprně vonné, kořeněné aroma. Snižuje ostrost a pálivost některých jídel a doplňuje pikantní pokrmy
Heera Madras kari pálivé je jedna z nejznámějších hodně pálivých indických směsí koření. Má větší podíl chilli a výraznou aromatickou vůni i chuť.
Listy Kasuri methi zvýrazňují chuť a vůni pokrmů, především v indické kuchyni.
Rozdrcením vybraných nejpálivějších červených papriček vznikne koření Heera chilli drcené, které obsahuje viditelné kousky celých papriček včetně semínek.
Heera Kardamom zelený má silné nezaměnitelné aroma a citrónovo-květinovou chuť s lehkou příměsí kafru a eukalyptu, kterou nelze nahradit jiným kořením.
Silně aromatický, nasládlý a jemně štiplavý – hřebíček je jedno z nejstarších a nejcennějších koření světa.
Heera Zázvor mletý je jemný prášek aromatické rostliny, jejíž chuť je lehce štiplavá a slabě ovocná s nádechem citrusu.
Heera Česnekový prášek je vhodnou alternativou čerstvého česneku. Použijte 1/2 čajové lžičky namísto 2 stroužků čerstvého česneku.
Detailní popis produktu
Heera Červená čočka loupaná půlená známá taky jako Red split lentils anebo Masoor dal je jeden z nejběžněji používaných dalu v indické kuchyni. Tato čočka má po oloupání hnědé slupky červené zbarvení. Chybějící slupka přispívá ke zlepšení stravitelnosti a ke snížení nadýmání. Nemá však již schopnost klíčit. Obsahuje spoustu železa, selenu, fosforu, zinku a vitamínu B6.
Použití / Příprava:
Při tepelné úpravě ztrácí svou načervenalou barvu a je spíše oranžová. Velmi rychle se rozvaří, což není na škodu. Pokud vám ale tento vzhled vadí, čočku jednoduše rozmixujte. V Asii se červená čočka často vaří s kari kořením nebo s kurkumou, která zachovává její červenou barvu. Tato čočka chutná spíše jako hrách. Je vhodná především do polévek a pikantních předkrmů nebo jako příloha. V indické kuchyni jsou kaše - dály velmi oblíbené.
Výhody:
Nemusíte jí namáčet několik hodin a myslet tak již den dopředu nato, co budete vařit. Je vhodná k okamžité přípravě.
INFORMACE PRO VELKOOBCHODNÍ ZÁKAZNÍKY: počet kusů v kartonu - 6 ks
Složení: Červená čočka loupaná
- Objem: 2000 g
- Země původu: Velká Británie
- NUTRIČNÍ A ENERGETICKÁ HODNOTA:
- Výživové údaje na 100 g:
- Energetická hodnota: 954 kJ / 318 kcal
- Tuky: 1,3 g, z toho nasycené mastné kyseliny: Stopové množství
- Sacharidy: 56,3 g, z toho cukry: Stopové množství
- Bílkoviny: 23,8 g
- Soli: Stopové množství
Další autentické suroviny, které jsou nepostradatelnou součástí indické a asijské kuchyně:
Mohlo by se hodit:
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Exotické luštěniny |
|---|---|
| Hmotnost: | 2 kg |
Heera Žlutý hrách(Toor dal) nebo také kajan indický loupaný půlený je přirozeně bezlepkový druh luštěniny. Její velikou výhodou je rychlá příprava.
Pro milovníky luštěnin, indické kuchyně a vegetariány, kteří rádi vyzkouší i méně známé anebo více exotické luštěniny. Balíček je o cca 10% levnější než kdybyste si produkty...
Heera Mungo čočka loupaná jinak také moong dal má velice vysoký obsah bílkovin, díky kterému je považována za jeden z nejlepších rostlinných zdrojů proteinů.
Bílá drobná čočka jinak také urid dal je považován za nejzdravější z dalu. Bohatý na bílkoviny, proto Ájurvéda doporučuje tuto luštěninu hlavně vegetariánům.
Pro vegany a ty, kteří chtějí snadno a rychle zařadit luštěniny do svého jídelníčku. Balíček je o cca 10% levnější než kdybyste si produkty koupili každý zvlášť.
Královna luštěnin ve velkém stylu. Objevte cizrnu Jumbo z Indie – výjimečnou svou velikostí a jemností po uvaření.
Seznamte se s Urid whole, tedy celou černou čočkou, která patří k nejpoužívanějším luštěninám v Indii.
Díky vysokému obsahu železa a bílkovin vhodná pro vegetariány, rovnoměrné uvolňování glukózy do krve ocení diabetici. Její výhodou je rychlá příprava.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Heera je jednou z vedoucích značek v chuti a kvalitě v kategoriích koření, luštěniny, omáčky, pasty a další speciality a ingredience především pro exotickou kuchyni.
